forrás: https://www.facebook.com/bodisylvi/timeline
50 dkg sertéshús
4-5 közepes szem krumpli
3-4 vékonyabb sárgarépa
2 fej lila hagyma
1,5 dl száraz fehérbor
1 dl szójaszósz
10 dkg borsó
2-3 ek olivaolaj
curry por
A húst nem túl kicsi kockákra vágom.Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is.A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst.Kevergetve fehéredésig sütöm, hagyom, hogy körbezárja a külső kéreg a hús rostjait.Ezután ráteszem a hagymát, a sárgarépát, majd pár percnyi pirulás után a krumplit is.Felöntöm a szójával és a száraz fehérborral, megszórom a curryvel, és jól összekeverem, hogy az ízek mindenhová eljussanak.Mérsékelem kicsit a lángot, fóliával letakarom a serpenyőt, és hagyom puhulni az egészet.Nem kell neki nagyon hosszú idő, és érdemes is figyelni rá, hiszen akkor jó, ha nem főnek nagyon szét a zöldségek. A főzés utolsó fázisában rádobom a zöldborsót is, annak már igazán csak pár perc kell.
Hozzávalók:
- 25 dkg báránycomb,
- 1 kisebb vöröshagyma,
- 20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldség, zöldborsó),
- 1 kisebb fehér paprika,
- 1 dl tejszín,
- 1 citromkarika,
- só, bors,
- morzsolt tárkony
Elkészítés:
Az 1x1 cm-es kockára vágott báránycombot, zöldséget, sárgarépát, fehérpaprikát, valamint a zöldborsót lassú tűzön világos ragulevesnek megfőzzük, közben fűszerezzük. Eperlevél tésztát teszünk bele. A kész levesbe végül lassú keverés mellett beleöntjük a tejszínt. Forrón tálaljuk, citromkarikát teszünk rá.
(A leves borjú húsból és fiatal birkahúsból is elkészíthető.)
E-mail Newsletter
Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with our website!