Nikujara

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
4-5 közepes szem krumpli
3-4 vékonyabb sárgarépa
2 fej lila hagyma
1,5 dl száraz fehérbor
1 dl szójaszósz
10 dkg borsó
2-3 ek olivaolaj
curry por

Elkészítése:
A húst nem túl kicsi kockákra vágom.
Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is.
A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst.
Kevergetve fehéredésig sütöm, hagyom, hogy körbezárja a külső kéreg a hús rostjait.
Ezután ráteszem a hagymát, a sárgarépát, majd pár percnyi pirulás után a krumplit is.
Felöntöm a szójával és a száraz fehérborral, megszórom a curryvel, és jól összekeverem, hogy az ízek mindenhová eljussanak.
Mérsékelem kicsit a lángot, fóliával letakarom a serpenyőt, és hagyom puhulni az egészet.
Nem kell neki nagyon hosszú idő, és érdemes is figyelni rá, hiszen akkor jó, ha nem főnek nagyon szét a zöldségek. A főzés utolsó fázisában rádobom a zöldborsót is, annak már igazán csak pár perc kell.