Tepertő csirke bőréből



Biztosan nem ez a gasztronómia csúcsa, de bizton állíthatom, hogy nem rossz...sőt, kifejezetten finom! 

Persze, egy kis libatepertő még finomabb, de most ennek az alapanyaga volt kéznél.
Sok helyen írták már, hogy azzal tiszteljük meg legjobban az állatokat, hogy ha már levágják, akkor lehetőleg a legtöbb részét fogyasszuk is el.

A csirke bőre is abba a kategóriába tartozik, amit sok helyen - többször nálunk is - kidobnak a szemétbe.

A bőröket, mielőtt bekerültek a hűtőbe, alaposan megmostam, megkapargattam.
Viszonylag nagyobb darabokra kell vágni.
Serpenyőben nagyobb lángon hirtelen megmelegítettem a bőrdarabokat, jól odanyomkodtam (odakentem) az aljához, így rögtön lett némi zsír az alján.

Ezután közepes lángra tettem és türelmesen, időnként megkavarva, kisütöttem a zsírt belőle, majd 1-2 percre ismét nagyra vettem a hőt alatta és barnára sütöttem.

Vigyááázat! pillanatok alatt meg tud égni, ne hagyjuk magára!

Utána szűrőkanállal kivettem tányérra. A só kötelező tartozéka a tepertőnek!