Kolbásszal töltött szűzpecsenye

Hozzávalók:

- 1 sertés szűzpecsenye
- kb. 20 dkg házi kolbász vagy füstölt kolbász
(nálam most házi kolbászhússal volt töltve, ami a képen látható)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
- kb. 1 dl fehérbor (vagy 1 dl víz)
- zsír

Elkészítés:

1. A megmosott, papírtörlővel leitatott pecsenyehúst éles késsel felszúrjuk (vagy a hentessel felszúratjuk), majd akkora kolbászt töltünk bele, amekkora belefér a hús belsejébe.
2. A húst kívül mindenhol sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy kizsírozott tepsibe tesszük. Aláöntjük a fehérbort (vagy a vizet), a megpucolt/megmosott fokhagymagerezdeket mellé tesszük. Esetleg 1 fokhagymagerezdet szétpréselhetünk és a húst kívül bekenhetjük vele.
3. A tepsit szorosan befedjük alufóliával és 180 fokos sütőben félpuhára pároljuk. Végül levesszük róla a fóliát és pirosra sütjük. Ekkor már néha ránézünk, megfordítgatjuk és meglocsolgatjuk a hús alatt keletkezett lével.
4. Bármilyen körettel finom. (saláta, párolt rizs, sült burgonya, burgonyapüré...)

forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/
kép: