Joghurtos-citromos csirkemell



A páchoz

200 g joghurt - natúr
1 teáskanál méz - akác
1 db citrom reszelt héja
1 db citrom leve
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál római kömény - őrölt
1 mokkáskanál koriander - őrölt

bors - fekete (őrölt)

A csirkéhez

400 g csirkemell (filé)

Nagyon egyszerűen elkészíthető,
akár diétába is beilleszthető recept.

A két órás pácolási időt nem érdemes csökkenteni, sőt akár egy éjszakára is benne lehet hagyni a pácban.

 Elkészítés

 1 A páchoz először apróra vágjuk a fokhagymát és lereszeljük a citrom héját. Joghurtos-citromos csirkemell recept Joghurtos-citromos csirkemell recept

 2 Egy kis edényben összekeverjük a joghurttal a mézet, koriandert, köményt, sót, borsot, zúzott fokhagymát, citromhéjat és belenyomjuk a citrom levét is.

 3 Bepácoljuk a húst a joghurtos keverékbe és lefedve, legalább két órára hűtőbe rakjuk.

 4 A pácolási idő eltelte után serpenyőben (vagy sütőben) kb. 15 perc alatt megsütjük a csirkemellet. Félidőben megfordítjuk, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.

 5 Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Saláta, rizs, vagy akár hasábburgonya is remekül passzol hozzá.

forrás: aproshef.hu