- 15 dkg liszt
- 12 dkg hideg vaj
- 1 egész tojás
- 1 csipet só
- 5 ek hideg víz
Töltelék:
- 15 dkg mogyoró
- 7 dkg cukor
- 1 tojás
- 5 ek puha vaj
- 1 tk szárított narancshéj
- 1/2 dl whisky
- 20-25 dkg ízlés szerinti gyümölcs, pl. körte
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A töltelékhez a mogyorót ledaráljuk a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcs kivételével az összes többi hozzávalót és tovább daráljuk késes robotgépben.
A tésztához a hozzávalókból gyors mozdulatokkal vagy robotgéppel ruganyos tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk, kerek piteformába terítjük, rákenjük a tölteléket és elrendezzük rajta a gyümölcsöt.
Forró sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha a töltelék felemelkedik, a gyümölcs pedig megpuhul.
Teljesen kihűtjük szeletelés előtt.
forrás: streetkitchen.blog.hu