Körtés - mogyorós - whiskys frangipane

Tészta:

- 15 dkg liszt

- 12 dkg hideg vaj

- 1 egész tojás

- 1 csipet só

- 5 ek hideg víz



Töltelék:

- 15 dkg mogyoró

- 7 dkg cukor
- 1 tojás

- 5 ek puha vaj
- 1 tk szárított narancshéj

- 1/2 dl whisky


- 20-25 dkg ízlés szerinti gyümölcs, pl. körte


A sütőt 180 fokra melegítjük.
A töltelékhez a mogyorót ledaráljuk a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcs kivételével az összes többi hozzávalót és tovább daráljuk késes robotgépben.
A tésztához a hozzávalókból gyors mozdulatokkal vagy robotgéppel ruganyos tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk, kerek piteformába terítjük, rákenjük a tölteléket és elrendezzük rajta a gyümölcsöt.
Forró sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha a töltelék felemelkedik, a gyümölcs pedig megpuhul.
Teljesen kihűtjük szeletelés előtt.

forrás: streetkitchen.blog.hu