Új magyarságismereti anyagot készített a Külföldi Magyar Cserkészszövetség

Új magyarságismereti anyag készült a Külföldi Magyar Cserkészszövetség gondozásában a 13-15 éves korosztálynak - közölte a szervezet az MTI-vel. 
 
Mint írták, a magyarságismereti anyag a magyar nyelvet és irodalmat, földrajzot és történelmet bemutató 94 oldalas tananyagfüzetből és 72 oldalas munkafüzetből áll. A tájékoztatás szerint ez az anyag lesz az alapja azoknak a tanfolyamoknak, amelyeket minden kerületükben megtartanak az Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Amerikában, Kanadában es Nyugat-Európában. Kiemelték: így igyekeznek a külföldön nevelkedő fiatal cserkeszvezetőiknek azokat az ismereteket átadni, amelyek lehetővé teszik, hogy kötődésük a magyarsághoz tudatos es időtálló lehessen.
  
A szervezet honlapja szerint Magyarországon az első cserkészcsapatot 1910-ben szervezték, a szövetség két évvel később alakult. 1941-ben már ezer csapatban 60 ezer cserkész működött Magyarországon az egyre nehezebb politikai és gazdasági viszonyok között. A háború után még egy rövid ideig tevékenykedett az újjászervezett Magyar Cserkész Szövetség, de 1948-ban a kommunisták feloszlatták. 1945-ben Nyugat- Európa menekülttáboraiban éledt újjá a szövetség. Tagjaik vannak Angliában, Németországban, Ausztriában, Franciaországban, Svájcban, Svédországban, Venezuelában, Brazíliában, Argentínában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kanadában - írták.
  
Kitértek arra is: a nyugati világ magyar iskoláinak a felét a szövetség tartja fenn, és könyvkiadással is foglalkoznak. Felidézték: 1989-ben a magyarországi kormány újból engedélyezte az országban a cserkészet működését; ekkor változtatták nevüket Külföldi Magyar Cserkészszövetséggé. Napjainkban fő céljuk a Kárpát-medence többi országának és a külhoni területek ifjúságának a támogatása.
forrás: MTI