Beckham komoly elismerésben részesült

Az amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Los Angeles Galaxy játékosát is díjazták az ESPY Awards-on. David Beckham lett a 2012-es esztendő legjobb MLS labdarúgója. Az angol futballista második alkalommal kapta meg ezt a díjat.


Huszadik alkalommal rendezték meg az ESPY Awards-ot, amelyen a 2012-es esztendő legkiemelkedőbb sportteljesítményeit díjazták. Több kategóriában is díjazták a legjobbakat, így megválasztották az amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legjobb játékosát is. Az ESPN által létrehozott díjat a Los Angeles Galaxy játékosa, David Beckham nyerte meg. A 115-szörös angol válogatott középpályás 2008 után kapta meg ismét ezt a díjat. 2004-ben pedig a világ legjobb labdarúgója lett az ESPY-nél.

A harminchét esztendős középpályás vezetésével a Galaxy tavaly bajnok lett, igaz a 2012-es idényben egyelőre szenved a csapat. Beckham a 2012-es szezonban eddig tizenhat mérkőzésen lépett pályára, ezalatt öt gólt és hat gólpasszt jegyzett. Érdekesség, hogy az angol világsztár eddig hat sárga lapot kapott. Beckham a Galaxy Portland Timbers elleni tegnapi mérkőzésén két gólt lőtt és egy gólpasszt jegyzett, nem mellesleg a találkozó legjobbjának választották meg.

Visszatérve az ESPY Awards-ra. A év legjobb sportolója LeBron James lett, akit az NBA legjobbjának is megválasztottak. Díjat kapott még Tim Tebow (a legjobb pillanat), a Los Angeles Kings (a legnagyobb meglepetés) és Floyd Mayweather Jr (az év legjobb harcosa) is.

forrás: sport365.hu