Ünnepi programok Ferencvárosban

Gyermekrajz kiállítással, koszorúzással és kiállításokkal ünneplik a költészet napját április 11-én Budapesten, a Ferencvárosban.

    A József Attila Emlékhelyen az "Eszmélet" című kiállítást ezen a napon ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők, a kisiskolásoknak pedig drámajáték foglalkozást tartanak József Attila gyermekkoráról Z. Mezei Erzsébet drámapedagógus vezetésével. A délután 14 órakor kezdődő koszorúzáson Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Lackfi János költő mond köszöntőt, közreműködik Varga Zoltán színművész - közölte Ferencváros önkormányzata az MTI-vel.
    A József Attila-lakótelepen a József Attila szobornál, majd a Padlás című domborműnél koszorúznak, az eseményen köszöntőt mond Görgényi Máté képviselő, a Városrészi Önkormányzat elnöke, közreműködnek a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola tanárai és diákjai.
    A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben gyermekrajzokból rendeznek kiállítást, amelyet Sipos Endre festőművész, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezető-rajztanára nyit meg. A megnyitón közreműködnek a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola növendékei Bíró Attila tanár vezetésével. Az egyesület által kiírt versillusztrációs pályázatra idén Budapest összes kerületéből érkeztek a magyar irodalomból vagy a világirodalomból választott versekhez készített illusztrációk. A beérkezett gyermekrajzokból 180 munkát mutatnak be a tárlaton, a többit lapozó-könyvekbe téve tekinthetik meg a versek és illusztrációk iránt érdeklődő látogatók.
    A Ferencvárosi Pincegalériában "Nem én kiáltok…" címmel B. Müller Magda fotókiállítása nyílik.
    A Ferencvárosi Művelődési Központban 18 órakor a Strófa Trió Költészetnapi Vers-zene Klub című műsora szórakoztatja a közönséget. Az együttes a magyar és a világirodalom verseiből állítja össze zenés műsorát, programjukban a klasszikus és a kortárs irodalom versei egyaránt megtalálhatók.
    A költészet napját 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon József Attila születésnapján. Ferencváros számára ez különösen fontos ünnep, hiszen József Attila a IX. kerületi Gát utca 3. szám alatt született, s az 1920-as évekig ebben a kerületben élt. Középső-Ferencvárosban számtalan ház és utca őrzi a költő emlékét.