Császár Előd balesete: meghalt egy rendőr

Budapest - Szörnyethalt egy rendőr, egy másik súlyosan megsérült, mikor csütörtök délután a Körszálló előtt járőrautójukkal frontálisan ütköztek Császár Előd eléjük perdülő BMW-jével. A zenész a Blikknek kijelentette: nem vezet brutálisan, s nem érzi hibásnak magát, de nagyon sajnálja a történteket. A popsztár januárban már részese volt egy balesetnek, akkor egy gyalogost ütött el a zebrán kocsija.

Frontálisan ütközött egy rendőrautóval csütörtök délután négy óra előtt néhány perccel Császár Előd. A közismert zenész citromsárga BMW-jével autózott, amikor megcsúszott a Budapest körszálló előtt, és átsodródott a másik sávba, ahol már nem tudta elkerülni a szemből érkező rendőrautót. Az autóban ülő egyik tiszthelyettes azonnal szörnyethalt, társa súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrautó a villamossínek melletti útpadkán akadt fönn. A baleset után Császár Előd szinte sírva elevenítette fel a Blikknek a történteket. - Éppen a Körszállónál jártam, amikor megcsúszott az autó, és átperdültem a szembejövő sávba, ahol már nem tudtam elkerülni az ütközést. Nagyon sajnálom az elhunyt rendőrt, de nem érzem magam hibásnak, hiszen nem vezettem brutálisan, és alkoholt sem ittam. A popsztár könnyebb sérülésekkel vészelte át a karambolt, de lehet, lemondja közelgő fellépéseit, mert nagyon megviselte a rendőr halála. A Blikk januárban tudósított arról, hogy Császár Előd részese volt egy, FIAT Bravójával történt közlekedési balesetnek, akkor a gyalogosátkelőn ütötték el Hunyor Zsoltot. Császár azt állította nem ő vezette az autót, hanem barátnője, és a gyalogos részeg volt. Hunyor azonban esküdött rá, hogy Császár ült a volán mögött. Kezelőorvosa pedig cáfolta, hogy a többszörös töréseket szenvedett páciense alkoholt fogyasztott volna.

A BTK 5-10 év börtönnel rendeli büntetni azt, aki a közlekedés szabályainak szándékos megszegésével más életét veszélyezteti, és halált okoz.
Ide tartozik például, ha valaki túllépi a megengedett sebességet, és megpördülve összeütközik a szabályosan közlekedővel. A BTK 5 évig terjedő börtönnel fenyegeti azt, aki a közlekedés szabályainak a megszegésével más életét veszélyezteti, és halált okoz.
Ide tartozik például, ha valaki nem a látás- és útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedik. Adott esetben akár a 30 kilométeres sebesség is relatív gyorshajtásnak számíthat.
[origo]