- 8 vékony szelet kenyér vagy
4 zsemle félbe vágva,
- 25 dkg gomba,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 3 tojás,
- 2 evőkanál tejföl,
- olaj,
- őrölt pirospaprika,
- só,
- őrölt bors,
- egy kiskanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld.
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk és addig főzzük, amíg a leve elpárolog.
Ezután hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt, és jól összekeverve még 3-4 percig főzzük.
Az így kapott gombás keveréket 2-2 szelet kenyér közé kenjük, a kenyérszeleteket jól összenyomkodjuk, majd villával felvert enyhén sós tojásba forgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben vagy olajban megsütjük.
(Ha olajban sütöd, a kenyérszeleteket érdemes sütés előtt fogpiszkálóval összetűzni.)
Tipp:
A fölvert tojásba érdemes 5 dkg reszelt sajtot és/vagy 1-2 reszelt fokhagymagerezdet keverni.
A töltött kenyereket tojásba forgatás helyett készíthetjük liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban is.
Gomba helyett más tölteléket is használhatsz. Például sajtot, sonkát, maradék pörköltet apróra vágva...