Krémsajtos Kínai kel saláta

Hozzávalók / 2 adag

Saláta:

50 dkg kínai kel
17 dkg mandarin
(filézett mandaringerezd vagy konzerv mandarin)
100 g sonka (főtt)

Dresszing:

100 g krémsajt
3 ek tej
0.5 db mandarin (leve)
1 ek ecet
0.5 teáskanál cukor só
ízlés szerint bors
ízlés szerint 1 ek petrezselyem
(friss vegyes fűszer, apróra vágva pl. bazsalikom, metélőhagyma)

Elkészítés:

  1. A kínai kelnek a kűlső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük és a torzsáját kivágjuk. A kínai kelt megmossuk, lecsepegtetjük majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. (Ha konzerv mandarint használnánk, a mandarinokat lecsöpögtetjük, 3 ek-t a leből félreteszünk, amit majd a dresszinghez fogunk felhasználni.)
  3. A sonkát vékony csíkokra vágjuk.
  4. A dresszinghez a krémsajtot elkeverjük a tejjel, a mandarinlével és az ecettel. Cukorral, sóval és borssal ízesítjük. A fűszereket is hozzákeverjük.
  5. A kínai kelt összekeverjük a sonakcsíkokkal és a mandarinnal, majd két tányérra elrendezzük. Tálalás előtt a salátára öntjük a dresszinget