Kubicának van még esélye a DTM-re

A Mercedes nyitva hagyta az ajtót a lengyel előtt még úgy is, hogy a korábbi F1-es futamgyőztes a ralizást választotta. 


A Mercedes hagyott egy esélyt a Robert Kubicának, hogy a jövőben a csapatuknál versenyezhessen a DTM sorozatban. Mindezt attól eltekintve is fontosnak tartották, hogy a lengyel idén szeretne a ralizásra koncentrálni. A korábbi Lotus pilóta már tesztelt egy C-coupe versenygépet Valenciában, de megerősítették, hogy 2013-ban mégsem indul a Német Túraautó világbajnoki sorozatban, így a HWA csapat pilótája továbbra is Ralf Schumacher marad.
Az új Mercedes motorsport igazgató Toto Wolff azonban elmondta az Autosportnak, hogy Kubica teljesítménye a teszt során rendkívül kielégítő volt és a jövőben esélye lehet arra, hogy márka pilótája legyen. „Meglátjuk, mit hoz a jövő” – fogalmazott Wolff a lengyelről, aki balesete óta csak ralis körülmények között versenyzett. Kubica jobb karja 2011 elején sérült meg a Ronde di Andora ralin, most pedig úgy néz ki, hogy vagy egy Citroen, vagy egy M-sport által felkészített Ford volánja mögött vág neki az a 2013-as Európa-bajnokságnak.


„Robertnek még meg kell küzdenie démonjaival, ez a sorozat pedig sokat segíthet neki ebben. Mindenképpen ralizni szeretne idén, én pedig abszolút megértem, miért van erre szüksége. Ő egy igazi pilóta. Amikor viszont arra fog vágyni, hogy ismét pályaversenyeken vegyen részt, nagyon szeretnék majd vele dolgozni.” Schumacher idén a 2005-ös bajnok Gary Paffett, Christian Vietoris, Roberto Merhi, Robert Wickens és az újonnan érkező Daniel Juncadella oldalán versenyezhet. Utóbbi tavaly megnyerte az European Formula 3, valamint az F3 Euro Series sorozatokat, ami lehetővé tette számára, hogy a hatpilótás Mercedes felállás részévé váljon. A Mercedesnek mindössze egyetlen olyan pilótája van jelenleg, aki nyert már versenyt a szériában, ez pedig Gary Paffett. Wolff persze megvédte versenyzőit, miszerint a fiatal pilótákba megéri befektetni, így hosszú távra bebiztosítják magukat.
„Más stratégiát választottunk, mint ami az elmúlt években jellemző volt ránk. A jövőt tartjuk szem előtt. A Mercedesnél mindig építeni szeretnénk, a meglévő junior-programunk is bizonyíték erre. Nálunk van Dani és Roberto, az F3 Euro Series legutóbbi két győztese, valamint Robert, aki megnyerte a Formula Renault 3,5 sorozatot 2011-ben. Jól néz ki a tervünk, pozitív jövőképet látok magunk előtt. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal koruk ellenére, mindannyian jól fognak szerepelni idén” – zárta mondandóját Wolff.


forrás: formula.hu