Ismét módosítottak a versenynaptáron

Két héttel a monzai szezonnyitó előtt az FIA ismét módosította a túraautó-világbajnokság 2013-as versenynaptárát: két új forduló került be dátum és helyszín nélkül, viszont Brazília kikerült a kalendáriumból.


Úgy néz ki, ez a holtszezon már csak ilyen az autó- és motorsportok terén: tulajdonképpen az összes versenysorozat naptárát folyamatosan módosítgatni kellett. A Forma-1-ben a késés miatt kikerülő New Jersey-i futam okozott gondot (jelen állás szerint így húsz helyett csak tizenkilenc fordulóból áll majd a jövő héten kezdődő szezon), amely miatt a MotoGP Német Nagydíjának időpontját többször is módosítani kellett.

Ezúttal a túraautó-világbajnokság korábban már véglegesként meghirdetett programját módosította az FIA: a Portóban megrendezésre kerülő utolsó európai verseny és a szeptember 8-i sonomai forduló közé két új verseny került be, amelyek pontos dátuma és helyszíne egyelőre még nem ismert. Észrevehető változás még továbbá, hogy Curitiba ismét nem található a listán: a brazil helyszínt eredetileg kirakták erre az évre a kalendáriumból, később azonban mégis visszakerült, most viszont ismét nem szerepel biztos helyszínként. 

Persze az még előfordulhat, hogy az említett két ismeretlen verseny közül az egyiket végül ott rendezik, csak bizonyos okok miatt még ez nem biztos – ahogy a slovakiaringi, moszkvai és sanghaji állomások is még megerősítésre várnak.


Íme a 2013-as WTCC-versenynaptár legújabb verziója:

Március 24. Monza, Olaszország
Április 7. Marrakech, Marokkó
Április 29. Slovakiaring, Szlovákia *
Május 5. Hungaroring, Magyarország
Május 19. Salzburgring, Ausztria
Június 9. Moszkva, Oroszország *
Június 30. Portó, Portugália
TBA TBA
TBA TBA
Szeptember 8. Sonoma, USA
Szeptember 22. Suzuka, Japán
November 3. Sanghaj, Kína *
November 17. Makaó *

TBA: később jelentik be
* Az ASN megerősítésére vár.


forrás: P1Race.hu