A salátához:
5 dkg saláta
5 dkg paradicsom
5 dkg TV paprika
5 dkg kígyóuborka
1 kiskanál olívaolaj
A húshoz:
7 dkg csirkemell filé
1 csipet só
1 csipet feketebors (őrölt)
Az öntethez:
1 dl tejföl (12%-os)
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 csipet só
1 kiskanál kapor (friss)
Leírás:
Ez egy roppant egyszerű és gyors étel, akár reggelire, vacsorára, vagy előételnek is kiválóan alkalmas! Könnyű és nagyon finom!
A hozzávalókat megtisztítjuk, előkészítjük. A paradicsomot kockára, a paprikát csíkokra, az uborkát zsülienre, a salátát pedig szintén csíkokra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük és adunk hozzá egy kis kanál olívaolajat.
A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megsütjük úgy hogy éppen barnuljon.
A kész húsokat csíkokra szeljük.
A tejfölhöz adunk egy csipet sót, fehér borsot és egy kis kanál kaprot. Jól elkeverjük.
A salátát a tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a kapros öntettel és rátesszük a csirkemell szeleteket. Frissen fogyasztjuk!
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 5 perc sütés, 10 perc összeállítás
15 perc
forrás: aprosef.hu