Későn döntöttek az új időmérőről? Nem gond!


Az időmérő lebonyolításának kései megváltoztatása nem állítja komoly kihívások elé a csapatokat, hiszen a rendszer nem fog alapjaiban különbözni az eddig megszokottól – véli a Force India sportigazgatója, Otmar Szafnauer. 

A csapatok csütörtökön mind áldásukat adták az új, folyamatos kieséses időmérőre, pénteken pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség közzétette a szisztémára vonatkozó előírásait.

A hosszú hetek óta bonyolódó ügy végére egy héttel a szezonnyitó előtt került pont, ez a késés pedig egyes vélemények szerint megkavarhatja a lapokat, hiszen kevés idő maradt a felkészülésre.

 A Force India sportigazgatója nem ért egyet ezekkel a kijelentésekkel: szerinte a váltás nem fog gondot okozni a csapatoknak, hiszen az alapok nem változnak.

„Nem akkora az eltérés, hogy ne tudnánk kezelni” – mondta az F1i-nek. „Szerintem meg fogjuk oldani a dolgot, még úgy is, hogy valóban későn döntöttek a változtatásról” – tette hozzá. „

Maga a formátum hasonlít a korábbihoz, itt is van első, második és harmadik szakasz. Nem olyan nagy változás ez, mintha visszatértünk volna ahhoz a rendszerhez, melyben 12 kört teljesítettünk egy óra alatt, és akkor léptünk pályára, amikor akartunk.

A leglassabbak idő közben fognak kiesni, és nem a szakaszok végén, szóval itt azért nincs olyan nagy eltérés. Akár így, akár úgy, fel fogunk készülni az időmérő edzésekre” – magyarázta a tapasztalat szakember.

Az új szabályok értelmében az időmérő utolsó szakaszában csak nyolc versenyző küzdhet (korábban tíz pilóta jutott be a Q3-ba), a Force India számára azonban változatlanul ennek az etapnak az elérése lesz a cél, noha a csapat vezetői úgy érzik, idén a tavalyinál is sűrűbb lesz a középmezőny.

„Szerintem nagyon nehéz pontosan megjósolni, hogyan festenek majd az erőviszonyok a mezőny közepén, de most azt mondanám, nem leszünk messze attól, ahol tavaly voltunk” – jelezte.

forrás: http://www.m4sport.hu/