Tavaszi csirkemáj zöldborsóval

Hozzávalók (4 személyre): 

- 20 dkg csirkemáj 
- 20 dkg rizs 
- 20 dkg zöldborsó 
- 3-4 szelet bacon 
- 2 paradicsom 
- 1 zöldpaprika 
- 1 nagyobb fej vöröshagyma 
- kb 5 dkg margarin 
- só, bors, majoranna


Elkészítés:
A megmosott rizst a felforrósított margarinon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, jól megsózzuk, és kétszer annyi vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük, amíg puha nem lesz.
A májat megmossuk, a hagymát felszeleteljük, a paprikát is, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A szintén összevágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, kicsit együtt is pirítjuk. Hozzáadjuk a májat is, fűszerezzük borssal, majorannával, pár percig sütjük.
Belerakjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk, és kb 10 percig továbbpirítjuk.
Tálaláskor a rizs tetejére szedjük.
forrás/kép: http://www.anna.hu/