Orosz hússaláta

Hozzávalók:

- 30 dkg sült hús (pl. sült kacsamell)
- 2-3 krumpli (nagyobb)
- 1-2 db alma
- 3-4 db csemegeuborka
(v. ízlés szerint)
- 1/2 citrom leve
- tartármártás
(ízlés szerint)
- 1 ek petrezselyemzöld
- 2-3 db főtt tojás

A krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki teljesen. 
A maradék sült húst (nálam most sült kacsamell), az almát, és az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra.
Az almát csepegtessük meg a citromlével nehogy megbarnuljon.
Ezután az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, majd óvatosan forgassuk össze.
Végül öntsük rá a tartármártást, majd szintén óvatosan keverjük össze. (vigyázzunk nehogy a krumpli összetörjön) Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára (vagy akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt helyezzük a saláta tetejére a felszeletelt főtt tojást, és úgy kínáljuk.

forrás: http://gizi-receptjei.blogspot.hu