Michael Schumacher jól döntött, amikor nemet mondott a Lotus ajánlatára?...

Honfitársai szerint Michael Schumacher jól döntött, amikor nemet mondott a Lotus ajánlatára. Sebastian Vettel úgy véli, ha a hétszeres világbajnok vállalta volna, hogy beugrik az utolsó két versenyre, azzal kizárólag a Lotus nyert volna.

Miután Kimi Räikkönen hátműtétje miatt visszalépett a szezon utolsó két futamától, a Lotus mindenképpen tapasztalt versenyzőt szertett volna a helyére ültetni. Miközben az ideális beugrót keresték, Michael Schumacher neve is a listájukra került – annak ellenére, hogy a német 2012-ben másodszor is szögre akasztotta bukósisakját, s hogy azóta éppen a rivális Mercedes nagyköveteként tevékenykedik.

Sebastian Vettel úgy véli, Schumacher csak veszíthetett volna, ha elfogadja a Lotus ajánlatát. „Jól döntött. Az egyetlen fél, aki profitált volna ebből, az a Lotus lett volna – mondta Vettel. – Én biztosra veszem, hogy jól megoldotta volna a feladatát. De hogy két versenyre beugorjon…

Már elég versenyen vett részt ahhoz, hogy tudja, ez nem ilyen egyszerű.” Vettel ezzel a minimális felkészülési idő által jelentett problémákra utalt, valamint arra, hogy Schumacher egyáltalán nem ismeri a Lotus csapatot és az autójukat sem. A másik német, Adrian Sutil szintén megérti Schumacher döntését. „Egy ilyen visszatéréssel csak veszíthetsz – különösen ilyen formában. Michael Schumacher már sok versenyt teljesített, így semmi szüksége nincs erre. Már nincs oka rá. Ha hétszeres világbajnok vagy, jól fel akarsz készülni, és úgy megmutatni, mire is vagy képes. Itt erre nem lett volna lehetőség” – vélekedett Sutil.

A volt csapattárs, Nico Rosberg ugyanakkor szívesen látta volna viszont a hétszeres világbajnokot a pályán. „Igen, én szívesen versenyeztem volna vele még egyszer. Biztosan ő is élvezte volna!” – mondta , kiemelve, igenis lett volna előnyös oldala a beugrásnak, hiszen Schumacher már 2010-ben is elsősorban a versenyzés élvezetéért tért vissza.

forrás: motorsportal.hu