Davide Valsecchit - nagyon csalódott vagyok...

A Lotus F1 Team ugyan még mindig nagy reménységnek és tehetségnek tartja Davide Valsecchit, mégsem ad neki lehetőséget a finn „Jégember” helyén, aki nemrég egy sikeres hátműtéten esett át.

A Lotus többek között Nicolas Hülkenbergnek és Michael Schumachernek is felajánlotta az ülést, de miután a németek különböző okok miatt nemet mondtak a lehetőségre, Heikki Kovalainen lett a befutó.

A GP2-es olasz bajnok nagyon csalódott a döntés miatt, amit James Allison újságíró előtt is hangsúlyozott. „Ez egy hatalmas csapás számomra. A sport szempontjából ez egy tragédia. Feldühít, hogy elvesztettem a csatát Kovalainen ellen, aki nem éppen egy nagy bajnok, de még csak nem is aktív versenyző.

A legutóbbi eredményét öt évvel ezelőtt szerezte.” „Ha Hülkenberg veszi át a helyet, akkor azt megértem. Még talán Maldonadót is, de ez… Minden tőlem telhetőt megtettem volna a volán mögött. Minden adott lett volna ehhez. Talán nincs sok tapasztalatom, de mégis hogyan szerezzem meg mindezt így? A Forma-1-ben gyorsan változnak a dolgok, ami miatt nem adom fel és készen állok, ha Brazíliában szükség lesz rám.” 

Kovalainen két futamra írt alá a Lotushoz, de ha Amerikában nagyon gyengén teljesít, még lehet esélye Valsecchinek.

forrás: f1-live.hu
kép: hirado.hu