Kubica Citroennel vagy Mercedes-szel folytatja?

Robert Kubica jövõje eléggé kilátástalan volt az utóbbi hónapokban, de most úgy tûnik, rendezõdni látszódik karrierje. A legutolsó információ szerint a korábbi F1-es lengyel a Rally EB-n élheti ki versenyzés iránti szeretetét. Ez pontosan a közeljövõre vonatkozó terve, ám megvan az esélye annak is, hogy a DTM-ben szerepelhessen a Mercedes színeit képviselve. 


2011-es balesete után nem egyszerû mûfajt választania Kubicának, hiszen sérülése miatt kisebb-nagyobb átalakításon kell átesnie leendõ autójának. Tavaly már láthattuk versenyezni, és akkor egy olyan Citroennel gyûjtötte a kilométereket, mely kifejezetten számára lett átalakítva – hogy minden probléma nélkül tudja tartani a tempóját.

A Citroen tehát egy lehetõség is lehet Kubica számára, ám a francia márka mellett a DTM-es Mercedes csapata sem zárkózott el az ex-forma 1-es befogadásától. Nem olyan régen egy valenciai teszten próbálta ki a lengyel a Mercedes C-coupe modelljét, mely után pozitív visszajelzést kapott a csapat fõnökétõl, Toto Wolff-tól: "Szerintem Robert tehetséges, és túl tud lépni azon, ami történt vele már 2 éve. Nagyon lelkes versenyzõ, akivel még a jövõt is el tudnám képzelni. A döntés mindenképpen rajta áll, hogy szeretne-e pályaautózással foglalkozni a jövõben."

A 2013-as szezonja Kubicának tehát biztosan fog Európa bajnoki futamokat tartalmazni. A sorozatban egyébként még statisztikailag megvan az esélye a bajnoki címre, hiszen nyolc rajthoz állással mindenképp szeretne számolni idén.

forrás: Rallysport.hu