Zöldbabfőzelék (petrezselymes)

Hozzávalók 4 főre


- 50 dkg zöldbab , megtisztítva, 3-4 cm-es darabokra vágva, /lehet fagyasztott is/
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 2 ek olívaolaj só ízlés szerint
- 1 kockacukor
- 1 csokor petrezselyem, apróra vágva
- 1/2 ek citromlé
 - 2 dl tejföl

Elkészítés: 
Egy lábasban feltesszük főni a megtisztított zöldbabot, az apróra vágott vöröshagymával, kicsit több vízzel, mint ahogy ellepi, megsózzuk, beletesszük a cukrot is, és addig főzzük, míg megpuhul (kb 20 perc). Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a lisztet és belereszeljük a fokhagymát, sűrű kavargatások közepette, világos színű rántást készítünk. A rántást hozzákeverjük a zöldbabhoz, elkavarjuk csomómentesre, citromlével ízesítjük. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és 1-2 percig főzzük, miközben kavarjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük, s mikor felforr, elzárjuk a tüzet alatta.
forrás: NoSalty.hu