Austin: Marquez ismét verhetetlen volt

Akárcsak az amerikai versenypályán rendezett privát gyakorlás első két napján, csütörtökön is az újonc Marc Marquez bizonyult a leggyorsabbnak a Repsol Hondával, hat tizeddel megelőzve csapattársát, Dani Pedrosát. A Yamaha már nem vett részt a harmadik napon, így Stefan Bradl végzett harmadikként.


Nem történt váratlan fordulat Austinban az utolsó tesztnapon sem: keddhez és szerdához hasonlóan a tavalyi Moto2-es világbajnok, Marc Marquez érte el a legjobb köridőt. Természetesen előző napi leggyorsabb köréhez képest ismét faragni tudott: közel hat tizeddel futott jobb időt, mint szerdán. Érdekesség, hogy csapattársa, a tavalyi évben az összetett második helyén végző Dani Pedrosa csütörtöki legjobbja még a spanyol újonc második napon elért köridejétől is elmaradt néhány századmásodperccel, Marquez tehát megkérdőjelezhetetlenül dominálta a háromnapos gyakorlást, így jó előjelekkel érkezik majd meg az idei világbajnoki szezon második fordulójára.

Miután a gyári Yamaha alakulata az előzetes bejelentésének megfelelően már nem vett részt a csütörtöki tesztnapon, Stefan Bradl könnyedén szerezte meg a nap harmadik helyét: az LCR Honda német versenyzőjének alig több, mint három tizedmásodperc volt a hátránya Pedrosához képest – igaz, ez Marquezzel szemben már majdnem egy másodpercet jelentett.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Bradl már a tréning leintése előtt egy órával befejezte a tesztelést, míg korábbi Moto2-es riválisa egészen a kockás zászlóig nyüstölte a motort. Nem is csoda, hogy Marquez neve mellett végül 60 megtett kör szerepelt, miközben Pedrosa csak 24 fordulót teljesített, míg Bradl, valamint a szintén a pályán körözgető szabadkártyás Blake Young, aki kilenc másodperccel maradt el a legjobb időtől, 43 és 42 körrel zárták az utolsó napot. 

A pilóták legközelebb március 23-tól 25-ig gurulnak pályára a szezon előtti utolsó hivatalos és egyben kollektív teszt keretein belül az idei kalendárium harmadik fordulójának otthont adó Jerezben.


Az austini teszt harmadik napjának végeredménye:
1. Marc Marquez spanyol Repsol Honda Team 60 kör 2:03.281
2. Dani Pedrosa spanyol Repsol Honda Team 24 kör 2:03.898
3. Stefan Bradl német LCR Honda MotoGP 43 kör 2:04.225
4. Blake Young amerikai Attack Performance 42 kör 2:12.186

  forrás: P1Race.hu