Lesznek WRC-k Egerben

Megérkeztek az elsõ nevek a közös magyar-szlovák bajnoki szezonnyitó futamon, magyar részrõl Kazár Miki egy Citroen WRC-t állít csatasorba, Igor Drotár egy Fabia WRC-vel érkezik, kis Béres pedig az ORB-be is benevezett.



A két nemzet elõzetes nevezési listáján egyelõre nincs nagy tolakodás a rajthoz állók között, az ORB-be eddig 24 páros küldte el nevezését, míg a szlovák bajnoki mezõnyt a közzétett lista szerint 17 autó alkotja.

Az idei szabályváltozásoknak köszönhetõen ismét bajnoki pontokért harcolhatnak a kétliteres motorral szerelt WRC-k, ezt a lehetõséget eddig egyedül egyedüliként a bajnoki cím védõje, Kazár Miklós használta ki, õ egy Citroen Xsara WRC-vel küldte el jelentkezését a szezonnyitó futamra.

Szintén az idei évtõl külföldi versenyzõ is harcolhat a magyar bajnoki pontokért, mindkét nemzet bajnokságába eddig 4 páros regisztrálta magát, magyar részrõl a Radó -Kovács és a Hadik - Kertész kettõsök harcolhatnak dupla pontokért, míg északi szomszédjainktól az ifjabb Béres - Répás és a Vasko -Kiss kettõsök küzdenek ORB pontokért is.

forrás: Rallysport.hu