WRC: Duval visszatérhet a Citroenhez?

Francois Duval egy ideje nem hallatta hangját, de most úgy tûnik, ismét beverekedi magát a világbajnokság mezõnyébe. A belga versenyzõt a hírek szerint az augusztusi német futamon láthatjuk majd a Citroen színeiben. 



Duval egyébként kisebb futamokon szinten tartja vezetési tudását – többek között az elmúlt hétvégén is begyûjtött pár kilométert a Legend Boucles de Spa-n. Itt nemcsak elautózgatta az idejét, hanem meg is nyerte a Spa-t.

"Francois egyike azon versenyzõknek, akit el tudok képzelni a világbajnokság mezõnyében." - mondta Yves Matton, a Citroen fõnöke. „Igazán motiválja a versenyzés, és nagy valószínûséggel hat hónap múlva együtt dolgozhatunk."

A 32 éves versenyzõ számára nem lesz új a márka, ugyanis 2005-ben teljes szezont ment a Citroennel. Eredmények tekintetében sikeres évet tudhatott maga mögött, hiszen egyetlen világbajnoki futamgyõzelmét a 2005-ös ausztrál ralin aratta. A Rally VB-n 2010-ben szintén láthattuk a németeknél - ezt a futamot nem tudta befejezni, ugyanis Focusának karosszériáját szépen átrendezte.

A 3 évvel ezelõtti német futam tehát mínuszos volt Duval számára, ám háromszor a dobogó második fokára állhatott fel. Idén Dani Sordo mellett tehát õ lehet az a pilóta, aki átveszi Sebastien Loeb helyét az augusztusi versenyen.

forrás: Rallysport.hu