Pérez elismerte, aggódik a gumik miatt

Komolyan aggódik a túlzott gumikopás miatt a McLaren Mercedes ifjú versenyzője, Sergio Pérez – a mexikói ugyan az élen zárta a szerdai tesztnapot, ám elmondása szerint momentán nagyon súlyos a gumihelyzet, ami problémákat okozhat az év első versenyén, Ausztráliában. 



A 23 esztendős tehetség a Saubernél eltöltött két szezonja során arról vált híressé, remekül tud bánni a Pirelli abroncsaival – ezen képességének köszönhetően nemegyszer a mezőny végéről küzdötte fel magát pontszerző, sőt, olykor dobogós helyre.

Pérez azóta már a McLaren alkalmazásában áll, szerdán pedig egy újabb tesztnapot töltött el a wokingi gárda MP4-28-as versenygépében. A mexikói a legjobb időt érte el tegnap, elmondása szerint azonban a gumik miatt nagyon aggódik – azok ugyanis alig bírnak ki néhány kört.

„Nagyon extrém a helyzet, rettentő súlyos a gumikopás” – mondta a McLaren versenyzője. „Ez óriási meglepetés. Általában a téli teszteken jelentős gumikopást tapasztalunk, de ennyire azért nem.”

„Remélem, hogy változik a helyzet, mert ha ugyanez lesz Melbourne-ben is, akkor hét, vagy akár tíz kerékcserét is látunk majd a futamon.”

Pérez elmondta, a gumikat leszámítva összességében elégedett az elmúlt két nappal, elmondása szerint ugyanis sikerült teljesíteniük a tervezett tesztprogramot.

„Pozitívan összegezném az eddigieket. A szerdai egy nagyon fontos nap volt számunkra. Sok kilométert meg tudtunk tenni, teljesítettünk a programot, szóval ebben a tekintetben nagyon elégedett vagyok. A konklúzió viszont az, hogy még sok munka vár ránk Melbourne előtt.”

„Ugyanúgy állunk hozzá a dolgokhoz, mint akkor, amikor megkezdtük a teszteket. Minden lehetőséget maximálisan ki kell használnunk, javítanunk kell az autón, mielőtt megérkezünk Melbourne-be.”



A fiatal tehetség nem kívánt jóslatokba bocsátkozni arra vonatkozóan, hogy is áll a McLaren legfőbb ellenfeleihez képest.

„Magunkra összpontosítottunk. Minden, amit csapatként tudunk, hogy sok munka vár ránk a következő pár napban. Hogy hol is állunk jelenleg, azt nem igazán tudjuk. Az autó jó alapokkal rendelkezik, de mindenképp javítanunk kell még rajta az első versenyig.”

„A csapat nagyon keményen dolgozik azért, hogy jobb teljesítményt sajtoljon ki belőle, és az első futamra találnunk kell még valamit.”

„Viszont, hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, hol állunk. A szerdai végeredmény jónak tűnik, de ki tudja, mit is jelent? Minden, amit mondhatok, hogy tudom: sok munka vár még ránk. Ez egyelőre még nem több egy sima tesztnél. Holnapra mindenki elfelejti ezt az eredményt. Szóval nincs jelentősége. Persze jó a neved a tabella tetején látni, de igazából értelme nem sok van. 


Ami viszont említésre méltó, hogy komoly előrelépést tettünk a jerezi teszt óta. Az autó már sokkal jobban fekszik az én stílusomnak, ez pedig jó jel.” 

forrás: hírado.hu