VB: Február végén lesz a sorsolás

Február 24-én a spanyol közszolgálati televízió élőben sugározza majd a vízilabda világbajnokság sorsolását, amelyen a női, és a férfi válogatott is érdekelt.


Miután az amerikai selejtező is véget ért, így a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) bejelentette, hogy február 24-én rendezik meg a vízilabda világbajnokság sorsolását. 

A barcelonai vizes világbajnokság július 19-én veszi kezdetét és augusztus 4-én fog befejeződi. Térjünk vissza a sorsolásra.

A hivatalos bejelentés szerint a sorsolást élőben közvetíti majd a spanyol közszolgálati televízió, a TVE. Az eseményen részt vesz majd a FINA elnöke, Julio Maglione, a szervezőbizottság társelnöke, Maite Fandos, a spanyol úszószövetség első embere, Fernando Carpena és Gianni Lonzi, aki a FINA technikai bizottságának a vezetője.
A nőknél és a férfiaknál is 16-16 válogatott szerepel majd a világbajnokságon, igaz Dél-Afrika szereplése még kérdéses, ugyanis az afrikai országnak előbb megkell erősítenie a részvételi szándékát! A barcelonai VB-re már korábban kvalifikálta magát a női és a férfi válogatottunk is.

Fontos megemlíteni, hogy a férfiak utoljára 2003-ban nyerték meg a világbajnokságot. A tornát akkor is a katalán fővárosban rendezték meg. Érdekesség, hogy a női válogatott a 2005-ös montreali siker óta nem szerzett érmet a világbajnokságokon.


forrás: sport365.hu