Raikkönent nem érdekli, hogy nyert

Kimi Raikkönen nagyon elégedett a Lotusszal, úgy érzi, sikerült rengeteget javulniuk, amit az is bizonyít, hogy megnyerte az utolsó tesztnapot. 


A jó eredmény azonban nem hozza túlságosan lázba.


A finn pilóta az első tesztnapján mindössze csak 40 kört tudott futni, mert problémái akadtak az ülésével. A teszt utolsó két napján sokféle pozíciót kitaláltak Raikkönen számára, hogy kényelmesen tudjon vezetni, és a mai napra úgy tűnik, hogy sikerült megoldaniuk a problémát.

"A tegnap is rendben volt, csak volt egy kis probléma az ülésemmel" – nyilatkozta a Lotus első számú pilótája. – "Sokféle helyzetet kipróbáltunk, és mára sikerült megtalálnunk azt a pozíciót, amiből kényelmesen tudok vezetni.  Az autó is sokat javult, jól irányítható, aminek nagyon örülünk. 

Természetesen még azért csomó minden van, amire még ráfér a tökéletesítés, de ez normális, hiszen ez még csak az első teszt."

Raikkönent arról is megkérdezték, hogy mit jelent neki, hogy sikerült egy leggyorsabb időt autóznia a teszt utolsó napján. A finn erre a kérdésre a tőle szokásos érzelemmentességgel válaszolt: "Nem ez a legfontosabb dolog a világon, azért vagyunk itt, hogy javítsuk és megértsük az autót, itt most nem érdekes, hogy ki az első. 

Megtudtuk, hogy az autó nagyon jó, és nagyon jó alap arra, hogy tovább tökéletesítsük."

forrás: formula.hu