Monteiro: Újabb lépést tettünk előre

Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini e héten három napon át tesztelte az új, 2013-as Honda Civic WTCC-t a spanyolországi Motorland Aragon versenypályán. A JAS Motorsport csapatfőnöke, Alessandro Mariani korábban már kifejezte elégedettségét csapata fejlődésével, amire most Monteiro is ráerősített. Szerinte az eddigi legproduktívabb tesztjét teljesítette a csapat. 


Monteiro és Tarquini összesen több mint 2200 kilométert tettek meg az új, 2013-ra épített Civickel, ebből a portugál valamivel több mint 1200 km-t vállalt magára. A korábban a Forma-1-ben is bizonyító versenyző nemcsak a mennyiséggel, de az elvégzett munka minőségével is elégedett volt a tesztet követően.
„Jó sok kilométert beletettünk az autóba, és semmiféle problémával nem kellett szembesülnünk, ami pozitív. Az autó minden alkatrészén szorosan együtt dolgoztunk a csapattal, a váltótól kezdve az új lengéscsillapítókon át az elektronikáig. Néhány kvalifikációs és versenyszimulációt is futottunk, vagyis igencsak átfogó tesztprogramot teljesítettünk” – mondta el a portugál, majd hozzátette:

„Újabb lépést tettünk előre, és én nagyon elégedett vagyok a fejlődésünkkel. Eddig ez volt a legproduktívabb tesztünk. Jó úton járunk, de nincs rá módunk, hogy összehasonlítsuk a fejlődésünket a többi csapatéval, mivel egyedül teszteltünk Aragonban. Mindenesetre a számok és a referenciapontok azt mondatják velem, versenyképesebbek vagyunk” – zárta mondandóját Monteiro, aki a monzai szezonnyitó előtt még egy teszten részt vesz majd a Hondával, már Monzában.


forrás: formula.hu