Coronel és O'Young a ROAL-nál– idén is lesz erős BMW-csapat

Kedden reggel a ROAL Motorsport megtörte a nagy csendet, a csapat ugyanis hivatalos közleményében bejelentette: a 2013-as WTCC-szezonnak a Tom Coronel – Darryl O’Young pilótapárossal vág neki, két BMW-vel.


Ezzel biztossá vált, hogy a Zengő Motorsport márkaváltása ellenére, egy nagyon komoly BMW-s csapat így is marad a mezőnyben.

Jó hír a WTCC szerelmesei és a semleges szurkolók számára: Tom Coronel és a ROAL Motorsport 2013-ban is ott lesz a túraautó-világbajnokság mezőnyében, ami önmagában garantálja a márkák közti harc végletes kiéleződését, hiszen most már a Hondának és a BMW-nek is biztosan lesz két, illetve egy nagyon erős, rutinos csapata, ahogy vélhetően a Chevrolet-nek is, bár ott a nagy bejelentések egyelőre még váratnak magukra, és pillanatnyilag csak James Nash helye biztos a Bamboo Engineeringnél. Na meg az, hogy Darryl O’Young idén már nem náluk fog menni, ő ugyanis a ROAL Motorsport friss igazolása.

„Nem vitás, hogy a gazdasági helyzet még mindig nem egyszerű” – árulta el Coronel, miért váratott magára ilyen sokáig a nagy bejelentés. „De szerencsére a szponzoraim többsége 2013-ban is velem tart, és néhány új támogatót is sikerült magunk mellé állítanunk. Már tavaly év végén volt egy hosszú beszélgetésünk Roberto Ravagliával (a ROAL csapatfőnöke, az 1987-es év WTCC-bajnoka – a szerk.), aki már akkor nyilvánvalóvá tette számomra, hogy idén is együtt akarnak velem dolgozni” – tette hozzá a 40 éves pilóta, aki ezután csapata téli felkészüléséről és idei esélyeiről, céljairól is szót ejtett.

„A tél folyamán a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy könnyebbé és jobbá tegye a BMW-t. Az előző évekkel ellentétben most végre elég közel vagyunk az autó szabályokban lefektetett minimumsúlyához, ami mindenképp előnyt jelent majd számunkra. Ráadásul, a gyári Chevrolet csapat sincs többé jelen a szériában, így javultak az esélyeink, igaz, a többi csapaté is. A ROAL Motorsporttal idén a top3-at célozzuk meg, a futamokon és az összetettben egyaránt. Nagyon jól ismerjük egymást a csapaton belül, az autók tökéletesen fel lettek készítve az új szezonra, és a szabályváltozásoknak köszönhetően az elsőkerék-meghajtású autók többé nem lesznek előnyben velünk szemben a súly tekintetében.  Persze az ellenfeleink is keményen dolgoznak. A Honda például gyári csapattal csatlakozik a sorozathoz, de ennek ellenére meggyőződésem, hogy idén is az élmezőnyben tudunk majd harcolni” – fogalmazott a holland pilóta, akinek az idei lesz immár zsinórban a harmadik közös éve a ROAL Motorsporttal.



Coronel ezután egy konkrét technikai fejlesztést is megemlített, amitől komoly előrelépést várnak a BMW-vel. „Az Intrax lengéscsillapítóival tovább javítottunk az autó felfüggesztésén. A tapasztalat azt mondatja velünk, hogy sokszor a lengéscsillapító jelenti a különbséget az autó finomhangolásakor, ezért ez egy olyan alkatrész, amiből előnyt kovácsolhatunk az idei évben. Szintén pozitívum, hogy a bajnokság idén is Olaszországban kezdődik, nagyon közel a ROAL Motorsport központjához, ami rengeteg lehetőséget kínál számunkra az autó tesztelésére még a szezon első futama előtt” – mondta el Coronel, aki ezután új csapattársáról, Darryl O’Youngról is kifejtette véleményét.

„Darrylt régóta ismerem. Ő egy komplett, sokszínű versenyző rengeteg tapasztalattal, nemcsak a WTCC-ben, de a GT-versenyeken is. Az ő tapasztalatai is sokat segítenek majd, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjunk tesztelni. Úgy vélem, az ő érkezésével erősebb lesz a csapat. Csapatsorrend nem lesz, mivel két különböző címért harcolunk. Darryl számára idén minden csak arról fog szólni, hogy megnyerje a privát versenyzőknek kiírt Yokohama Trophy bajnoki címét” – avatta be a publikumot csapattársa idei célkitűzésébe is Coronel, akinek szavait Roberto Ravaglia csapatfőnök is megerősítette.



„Nagyon magabiztosan várjuk az új szezon kezdetét. Tom nálunk már családtagnak számít, és örülünk, hogy Darrylt is a csapatunkban köszönthetjük. Mindketten tapasztalt versenyzők, akik bizonyították már, hogy képesek a top helyezésekért harcolni a WTCC-ben. 

Velük a fedélzetünkön néhány fontos eredmény elérését tűzhetjük ki magunk elé célként: Tomban megvan a potenciál ahhoz, hogy a top3-as helyezésért harcoljon a világbajnoki pontversenyben, míg Darryl számára a Yokohama Trophy bajnoki címe lesz a cél” – zárta a hivatalos bejelentést a ROAL Motorsport csapatfőnöke.

És persze a Tom Coroneltől már megszokott, látványos videó sem maradhatott el, a holland szerencsére idén is boldogítani fogja ezekkel a WTCC közönségét.

forrás: P1Race.hu