Monteiro: Napról napra egyre jobb lesz a Honda Civic

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Honda gyári WTCC-csapata három sikeres tesztnapot töltött el Valenciában a múlt héten. 


A JAS Motorsport versenyzőjét, Tiago Monteirót felvillanyozták az elmúlt napok eseményei.


Monteirónak már egyébként is jó benyomása lehet a Honda Civicről, hiszen tavaly a szezonzáró versenyhétvégén - a csapat harmadik hivatalos túraautó-világbajnokságbeli fellépésén - dobogóra állhatott Makaón.

„Izgalmakkal teli és nagyon intenzív teszt van mögöttünk. Nem volt semmiféle problémánk, így lehetőségünk volt számtalan kört megtenni”- kezdte a felkészülés egyik fő állomásának értékelését saját sajtóanyagában a portugál pilóta.

„Extrém körülmények között teszteltük az autót. Az elektronikát, a motort, a fékeket és még sok minden mást alaposan leteszteltünk. A következő teszten viszont már néhány nagyon specifikus területre koncentrálunk majd. Az a célunk, hogy legyen egy jó alapunk, amely később lehetővé teszi majd számunkra azt, hogy mindenféle körülményre és szituációra reagálni tudjunk. 

Idén ez sorsdöntő lesz”- tekintett már előre a 2013-as szezonra Monteiro.

A csapattársként a rutinos Gabriele Tarquinit maga mellett tudó Monteiro szerint a csapat egyértelműen jó irányba halad, és ennek a három napnak is szemmel látható eredménye van: „Ezek a tesztek létfontosságúak az autó fejlesztése szempontjából. Az elmúlt napokban szerintem nagyon produktív munkát végeztünk. Napról napra egyre jobb vezetni a Honda Civicet.”

Mindez magyar szempontból is örömteli hír, hiszen Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport is egy ilyen Hondával száll harcba a minél jobb helyezésekért az idei bajnokságban.

A japán négykerekűt felkészítő olasz csapat legközelebb február 11. és 13. közt tesztel Aragonban. 

Ezt megelőzően Monteiróéknak még Japánban lesz jelenésük, ahol a Honda hivatalos bemutatóján vesznek részt.


forrás: P1Race.hu