Honda: Pedrosa a vb-címre, Marquez győzelmekre esélyes?

A HRC alelnöke, Shuhei Nakamoto a Repsol Honda ma délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Dani Pedrosát a 2013-as világbajnoki cím nagy esélyesének tartja, míg szerinte Marquez akár már az idei első futamon dobogóra állhat. 


„A 2012-es szezon egy jó év volt a Honda szempontjából, azonban először sokat szenvedtünk amiatt, hogy az utolsó pillanatokban változtattak a minimum súlyhatáron.

Ez főleg Daninak okozott nehézségeket, mivel számára a 4kg súlygyarapodás igen jelentősnek számít.” – kezdte Nakamoto Pedrosával kapcsolatos gondolatait. „Az év második felében azonban Dani már erős volt és nyert hét futamot, köztük az esős malajziai viadalt. Úgy hisszük, hogy képes lesz az előző évi formáját hozni ezúttal is, ezen felül pedig óriási esélye van a világbajnoki címre.” – mondta reménykedve a HRC alelnöke, majd őt követően Dani Pedrosa kitért a Repsol Honda új dizájnjára, amely valljuk be a korábbiakhoz képest jelentős változott a maga módján. „Már jó ideje a régi dizájnt használtuk, így azt gondoltuk, hogy itt az ideje a váltásnak. 

Az idei gép tehát ebből a szempontból is frissnek mondható, ami óriási lökést ad nekünk a versenyeken való részvételhez. Bízom benne, hogy a szurkolóknak is tetszik.” – nyilatkozta a spanyol, majd így folytatta: „Igen türelmetlenül várom, hogy elkezdődjön az előszezon, mivel tavaly az évadzáró nagydíjat követő valenciai teszten nem tudtunk valami sokat menni az eső miatt. Már alig várom, hogy ott legyünk Malajziában, gyors köröket fussak a motorral, jól érezzem magam és megnézzük, hogy mely alkatrészek lehetnek hasznosak az első versenyen.” – zárta lelkesen mondandóját Dani Pedrosa.

Ahogyan azt feljebb is említettük, Shuhei Nakamoto nem csak Pedrosáról, de a Repsol Honda újoncáról, Marc Marquezről is beszélt, aki a japán szerint már az idei első versenytől kezdve a legjobbak között lehet. „Azt gondolom, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy egy gyors versenyző már a kezdetektől is gyors. Ettől függetlenül azonban ne felejtsük el, hogy Marc újonc és még sokat kell tanulnia a MotoGP-ről, azon belül is az abroncsokról és azok használatáról.

Egyetlen gyors kört ő is könnyen teljesíteni tud, viszont tapasztalatra van szüksége ahhoz, hogy ezt a tempót állandósítani tudja. Mindezek ellenére én hiszek benne, hogy már az első futamon felállhat a dobogóra.” – nyilatkozta Nakamoto a Repsol Honda bemutatóján, majd Marquezé lett a szó. „Amikor a Repsol és a HRC logóval ellátott motorra nézek, akkor egyből arra gondolok, hogy egy álmom vált valóra. Úgy érzem magam, mint egy kis srác, aki új cipőt kapott. Nagyon élvezem a bemutató hangulatát és azt is látom, hogy a sajtót mennyire érdekli a MotoGP. Lassacskán ehhez is hozzá fogok szokni. A legfontosabb azonban az, hogy a pályán mi történik, így már alig várom, hogy Malajziában elkezdjük a munkát.” – mondta a regnáló Moto2-es világbajnok.

forrás: P1Race.hu