Button: Erős kapcsolatunk lesz Pérezzel

Jenson Button nem kételkedik benne, hogy Sergio Pérezzel is meg fogja találnia a közös nevezőt, és a McLaren Mercedes érdekét szolgálva fognak együtt dolgozni. A brit versenyző nagyon várja a tesztelést, mely felidéz valamit a Bruce McLaren korszakából. 


Button a következőket mondta arra a kérdésre, hogy vajon furcsa lesz-e új csapattárs mellett versenyezni 2013-ban:

„Három fantasztikus szezonom volt úgy, hogy Lewis mellett versenyeztem, de semmi marad ugyanolyan a Forma-1-ben, és az emberek továbblépnek. Mindig érdekes, ha új csapattársad van – ami elkerülhetetlenül bekövetkezik -, és ott van az az időszak is, ami a megismerkedésről szól a beilleszkedés alatt, de nagyon örülök, hogy Checo itt van a Vodafone McLaren Mercedesnél”- mondta a brit versenyző a csapatnak adott interjúban.

„Mindannyian láttuk, hogy mire volt képes tavaly a Sauber volánja mögött, és azt gondolom, egy nagyon jó pluszt jelent a csapatnak. Az a legfontosabb, hogy jó munkakapcsolattal rendelkezzetek, melyben szabadon oszthatod meg az ötleteket és az információkat, és az, hogy a csapat érdekében dolgozz együtt a mérnökökkel. Ez sohasem volt probléma a Vodafone McLaren Mercedesnél, és szerintem remekül fogunk együtt dolgozni – Checo talán csak 22 éves, de nagyon értelmes, és tudja, mire van szükség ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki az autóból. Tehát azt jóslom, hogy ez egy nagyon erős kapcsolat lesz.”

Button beszélt arról is, hogy mit eredményezhetnek a változatlan szabályok, és megemlítette a Pirelli abroncsait is:

„Szerintem minden csapat azzal az érzéssel fog nekivágni ennek a szezonnak, hogy jobban tisztában van a Pirelli abroncsaival. Ahogy te is tudod, a tavalyi év egy kicsit az ismeretlenre hajazott, mivel mindenkinek meggyűlt a baja a gumikkal, de kicsi a valószínűsége, hogy ismét ez lesz – szóval ezen a téren nagyobb a stabilitás. Mások lesznek a gumik – a formájuk és az összetételük, de nem gondolom, hogy ezek olyan alapvetőek lesznek az autó teljesítményét illetően, mint tavaly voltak.”

„Ami a szabályokat illeti, igen, lesz némi stabilitás – szóval arra számítok, a legtöbb csapat finomítani fogja az autót körülvevő csomagot a tél folyamán. Mindig érdekes látni azt, hogyan fejlődnek az autók egy olyan periódusban, amikor a szabályok stabilak, mivel évről-évre figyeled a fejlődést, ahogy a mérnökök finomítják és fejlesztik a gondolataikat és az ötleteiket. Szó szerint láthatod azt, hogyan fejlődött az autó szezonról-szezonra.”

„Remélem, hogy más szempontból is lesz stabilitás: megnyertem az utolsó versenyt 2012-ben, így tökéletes lenne, ha megnyerném 2013 első versenyét.”
Természetesen a 2009-es bajnok, aki a negyedik évére készül a csapattal, nagyon várja, hogy ismét autóba ülhessen:

„Mint mindig, nagyon-nagyon motivált vagyok. Ahogy mondtam, sohasem veszítettem el ezt a fajta izgatottságot és várakozást a szezon előtt. Mindig egyfajta kalandot jelent tesztelni az új autót, mert ez sűrű és komplikált procedúra; igazából, az új autó tesztelése nagyon is olyan, mint a Bruce McLaren féle ideál. Hallottam, hogy az 1960-as években folyamatosan tesztelte az autóit, keresve a fejlesztéseket, kiküszöbölve a problémákat és a megbízhatósági gondokat.”

„A tesztelés az, amikor a versenyzőt a spektrum túlsó végén láthatod ahhoz képest, mint amikor egy nagydíjon vagyunk – ez sohasem a nyers tempóról szól; a folyamatról, az ismétlésről, a megismételhetőségről, és az ösztöneid követéséről, de mindezt jó mérnöki munkával társítod. Ez egy abszolút lenyűgöző folyamat, és a szemed előtt láthatod, ahogy napról-napra kibontakozik a munkád gyümölcse. Ez a munka része, amit tényleg élvezek. 
Alig várom!”

forrás: f1-live.hu