Mocsai: Győzelemre játszunk, amíg erre van lehetőség

A sok hibával játszó, olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatott 30-21-re kikapott az ötkarikás bronzérmes horvát csapattól a spanyolországi világbajnokság harmadik fordulójában. Mocsai Lajos szövetségi kapitány a hatharom.hu-nak elmondta, a horvát válogatott fizikálisan sokkal erősebb a magyaroknál, emiatt és a sok eladott labda miatt szenvedtünk vereséget. A következő ellenfél a házigazda Spanyolország lesz, és bár a kapitány nem adja fel előre a meccset, tisztában van az esélyekkel. 


Nem szoktuk soha semmire fogni a gyengébb szereplést, szeretnék szigorúan arra hivatkozni, amit a világbajnokság előtt is hangsúlyoztam, hogy ebből a csoportból kiemelkedik a spanyol és a horvát válogatott. A magyar csapatnak azokra a mérkőzésekre kell száz százalékosan koncentrálnia, ahol a továbbjutás lehetősége adott" - tette hozzá a kapitány. 

A mieink csütörtökön a házigazda Spanyolországgal találkoznak. "A spanyolok hazai közönség előtt favoritjai a mérkőzésnek, hazai pályán a világbajnokság esélyesei, ezért is rendezték meg a tornát. 

Megpróbáljuk felhasználni a magunk játékára, továbbfejlődésre a találkozót, nyitva tartani az eredményt, amíg csak lehet, és utána a ki-ki meccsre kell koncentrálni, illetve lehetőséget adni azoknak a játékosoknak - Nagy Kornél, Putics Barna, Lékai Máté, Szöllősi Szabolcs - akiknek kevesebb tapasztalatuk van világversenyről. 

Egy mérkőzést sem adunk fel, győzelemre játszunk, amíg erre van lehetőség. Ha pedig nincs, akkor nekünk a mostani felállásban arra kell koncentrálnunk, hogy a csoportból továbbjussunk" - fogalmazott Mocsai.

Tv: Sport1HD 19ó

forrás: hatharom.hu