Alonso: Még mindig Hamilton a legerősebb ellenfelem

Fernando Alonso továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy annak ellenére Lewis Hamilton a legerősebb ellenfele, hogy a 2008-as bajnok a McLarent elhagyva az elmúlt három évben mindössze csak egy futamgyőzelmet szerző Mercedes GP-hez szerződött az idei szezonra.


A Ferrari kétszeres spanyol bajnoka továbbra is kitart azon véleménye mellett, hogy számára nem elsősorban az elmúlt három évben világbajnoki címeket szerzett Sebastian Vettel, hanem egykori McLarenes csapattársa, Lewis Hamilton a fő ellenfél.

„Azt nem tudom, hogy ki lesz a legfőbb riválisom az idei szezonban, ki lesz a legjobb csapatban, ki készül fel a legjobban a szezonra, mert a szerencse és a tesztek is fontos tényezőt jelentenek és segíteni fognak a pilótának, vagy a csapatnak, hogy a többiek elé kerüljenek. De ami a legerősebb ellenfelemet, a legerősebb pilótát illeti az én válaszom Hamilton. Ez tavaly is igaz volt és idén is igaz lesz” – nyilatkozta Alonso.

 „A legerősebb pilóta csak a személyes véleményem, nem politika, és nem akarom elgondolkodtatni az embereket. Az, hogy ki a legerősebb ellenfelem, a legerősebb pilóta a rajtrácson? Ki az, akin rajta kell tartanod a szemedet? Ez Hamilton és jövőre is Hamilton lesz az.”


De miért nem a háromszoros bajnok Vettel lesz a fő ellenfél Alonso számára? „Nem azt mondom, hogy nem ő a legerősebb pilóta. 2011-ben fantasztikus teljesítményt láthattunk tőle. És az is igaz, hogy az autója is sokkal a többiek előtt volt, állandóan ők voltak az elsők és a másodikak, és amikor az autó ennyire jó, akkor pihenni tudsz néhány futamon. De én emlékszem nehéz futamokra is 2011-ből, amikor esős-száraz körülmények voltak és ő egyetlen egy hibát sem követett el. Ezért az biztos, hogy ebben a három évben voltak olyan pillanatok, amikor Vettel mindenkinél jobb volt, így megérdemelte ezeket a bajnoki címeket.”

Hamiltonra ugyanakkor nagy kihívás vár az eddig nem túl sikeres Mercedes GP-nél, Alonso szerint azonban lehetetlen, hogy Hamilton ne nyerjen idén futamot. „Én biztos vagyok benne, hogy Lewis képes lesz nyerni. Ő egy szuper jó pilóta, és ő minden évben, minden autóval nyert, 2007-ben és 2008-ban is. 2009-ben pedig két másodperces hátrányból kezdték az évet a McLarennel és Hamilton mégis képes volt futamokat nyerni, és 2010-ben is hasonló volt a helyzet. Tavaly Nico Rosberg Kínában megmutatta, hogy a Mercedes is képes a győzelemre. Ezért Hamilton képes lehet arra, hogy egynél több futamot is nyerjen.”

forrás: formula.hu