Újabb amerikai a MotoGP-ben

Az Attack Performance nevű amerikai CRT csapat, amely tavaly a laguna secai és indianapolisi versenyhétvégén is részt vett, bejelentette, hogy idén az AMA Superbike második helyezettjével, Blake Younggal állnak majd rajthoz a MotoGP amerikai versenyhelyszínein. 


A 23 éves Blake Youngnak adja tehát a lehetőséget az Attack Performance az idei szabadkártyás MotoGP szereplést illetően, ugyanis az amerikai csapat már korábban jelezte, hogy az austini, laguna secai és indianapolisi nagydíjakon is szeretnének rajthoz állni.

Az alakulat tavaly egy Kawasaki alapú CRT-vel próbálkozott az utóbbi két versenyhelyszínen, amelyek közül Indianapolisban pontot is tudtak szerezni. „Úgy gondolom, hogy tavaly igen jó munkát végeztek, Steve Rapp pedig nagyszerűen ment a motorral” – kezdte elismerő szavakkal nyilatkozatát Young, aki elődjét méltatta.

 „A csapat felhívott engem és megkérdeztek, hogy érdekelne-e a dolog. Nos, jelen pillanatban minden érdeke, úgyhogy azt gondolom, hogy számomra ez egy nagyszerű lehetőség.” – mondta az amerikai, akinek egyelőre még nincsen helye a 2013-as szezonra, ugyanis a Yoshimura Suzuki szerződést bontott vele.

„Óriási dolog lesz ott lenni a paddockban és tanulni az ott versenyző srácoktól.  Én még elég fiatal vagyok, ennél fogva pedig tulajdonképpen egy álmom és egyben egy olyan dolog válhat valóra, amit mindig szerettem volna. Talán a CRT motorok jelentik a jövőt, úgyhogy szeretnék az amerikai helyszíneken ott lenni egy amerikai csapat tagjaként.” – nyilatkozta elszántan Young, akiről dióhéjban a következőket kell tudni: 1988. szeptember 20-án született, első teljes AMA szezonját pedig 2005 futotta Superstock1000-es kategóriában. A legjobb összetettbeli eredményeit az elmúlt két évben érte el a fiatal amerikai, hiszen 2011-ben és 2012-ben is a bajnoki ezüstöt szerezte meg az AMA Superbike-ban.

forrás: P1Race.hu