WTTC: Michelisz és Wéber sem jutott túl a Q1-en

A hungaroringi bravúr után Michelisz Norbert a 15., Wéber Gábor az utolsó, 21. helyen végzett a túraautó-világbajnokság ausztriai állomásának időmérő edzésén. Az első három rajthelyet a Chevrolet gyári pilótái szerezték meg, az első futamon Robert Huff, a másodikon Alekszej Dudukalo rajtolhat az élről.

Nem sikerült a bravúr a Zengő Motorsport versenyzői számára és sem Michelisz Norbert, sem Wéber Gábor nem jutott be az időmérő edzés második szakaszába. A magyar csapat versenyzőinek így mindjkét futamon meg kell majd harcolni a világbajnoki pontokért. Michelisz a 15., Wéber a 21. helyen végzett a kvalifikáción, ennek köszönhetően mindkét versenyt ebből a pozcióból kell megkezdeniük.

Az időmérő edzést a gyári Chevrolet csapat versenyzői uralták. A pole pozíciót, Robert Huff szerezte meg a viláhgbajnoki pontverseny éllovasa, Yvan Muller és a hungaroringi másoidik helyezett, Alain Menu előtt. Az olaszok világbajnokia, Gabriele Tarquini a 4. helyre hozta be a SEAT-ot.


A második futamon a "fordulásnak köszönhetően Aleksei Dudukalo és Tom Coronel indulhat az első sorból. A hosszú egyenesek miatt kijöhet a Chevy-k előnye és a szokásosnál is könnyebben jöhetnek majd előre az amerikai konstruktőr versenygépei.


vasárnap:
08:45-09:00 Bemelegítő edzés:
13:20- Első futam (12 kör)
14:35- Második Futam (12 kör)

Forrás: Motorsportal.hu