Először nyert BL-t a Chelsea

1-1-es rendes játékidő után, tizenegyesekkel nyert a Chelsea, és ezzel a londoniak megszerezték történetük első BL-címét.

A Bayern München számára történelmi tett lehetett volna, ha saját pályájukon, az Allianz Arénában nyerik meg a Bajnokok Ligáját. Ennek megfelelően támadólag léptek fel a bajorok, és mint arra számítani lehetett, a Chelsea beállt védekezni, és a kontrákra építettek. Azonban hiába nyomott nagyon a müncheni csapat, az első igazán veszélyes helyzetre a 21. percig kellett várni: akkor Robben közelről tüzelt, de Czech bravúrral a lécre ütötte a labdát.

Az első félidő hajrájában Müller és Gomez is gólt szerezhetett volna, így akár többgólos vezetéssel vonulhattak volna öltözőbe a németek, de vagy Czech tudott hárítani, vagy a támadók hibáztak a legutolsó pillanatban. A Chelsea is dolgozott ki lehetőségeket, és amikor Neuer kapuja elé kerültek, mindíg benne volt a játékukban a gól, mégis 0-0-t mutatott az eredményjelző a félidőben.

A második félidőben az iram pokoli volt, nem is csoda, hogy már a 70. perc környékére elfáradtak a játékosok. A lendület ellenére a komoly helyzetek elmaradtak: mindkét oldalon eljutottak a felek a tizenhatosig, de ott vagy erőtlenül próbálkoztak, vagy nem is tudták lövéssel befejezni az akciót.

Már a hosszabbításra készültek a szurkolók, amikor a 83. percben Müller megszerezte a vezetést a németeknek: fejjel vette be Czech kapuját (1-0). Ekkor viszont már az ünneplést várták a müncheniek, de Drogba keresztülhúzta a számításaikat, és a lefújás előtt, a 87. percben egy szöglet után reme iramban robbant be a rövidre, és ő is fejjel talált be (1-1).

Bajnokok Ligája, döntő

Bayern München - Chelsea 1-1 (1-1) tizenegyesekkel: 3-4
Gólszerzők: Müller (83.) illetve Drogba (87.)

Forrás: sport24.hu