Mercedes: Távozik a neves szakember

Ugyan a Ferrari cáfolja, hogy megállapodott volna a szakemberrel, a Mercedes AMG Petronas csapatfőnöke, Ross Brawn nemrégiben megerősítette, valóban távozott a brackley-i gárdától az eddig aerodinamikai vezetőként tevékenykedő Loic Bigois.


A francia még 2007-ben került az akkor még Honda néven futó csapathoz, távozásáról pedig először az Autosprint című olasz orgánum rántotta le a leplet mintegy egy hónappal ezelőtt. A lap néhány napja egyik cikkében azt írta, Bigois várhatóan ősszel, szeptember közepén kezdi meg a munkát a Ferrarinál.


A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn elárulta, a szakember a technikai átszervezések után kérte szerződésének felbontását.


„Loic éveken át rendkívül fontos tagja volt csapatunknak, ám technikai átszervezéseket hajtottunk végre” – mondta a szakember. „Valószínűleg ez nem egyezett meg azzal, amiben ő reménykedett, úgyhogy arra kért minket, mentsük fel szerződése alól, mi pedig elengedtük őt. Év végén valahol máshol folytatja majd.”


„Szerettünk volna előrelépni azáltal, hogy összeállítottunk egy aerodinamikai csoportot, melyért most Geoff Willis felelős. Szerettük volna másképp csinálni a dolgokat, és Lois nem akart élni azzal az új szerepkörrel, amit javasoltunk neki, tehát közös megegyezés volt.”


Bár a pletykák szerint Bigois a Ferrarinál folytatja majd pályafutását, a maranellói gárda cáfolta, hogy már megállapodtak volna a neves szakemberrel.


Forrás: hírado.hu