Medvehagyma krémleves

Hozzávalók 4 főre:


  • 15-20 dkg medvehagyma
  • 2-3 db zöldhagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 1,7 liter húsleves (vagy alaplé, lehet zöldséges is)
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
Elkészítés:

  1. A megtisztított medvehagymát, zöldhagymát felszeleteljük és a felhevített vajon elkezdjük párolni.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 percig pároljuk fedő alatt, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a levessel/ alaplével.
  3. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzá adjuk a tejszínt és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges és összefőzzük, de nem forraljuk a levest. Ha túl sűrű lesz, adhatunk hozzá kevés vizet.
  4. 10-15 perc pihentetés után tetszés szerint tálaljuk.