Karalábéleves tejföllel

Hozzávalók  3 adag:

- 2 közepes db karalábé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanál finomliszt
- 175 g tejföl
- 1 ek olívaolaj (vagy napraforgó olaj)
- só
- ételízesítő
- 4 szál petrezselyem
- 1 l víz

Elkészítés:

A hagymát apróra szeljük, és az olajon puhára pároljuk.
A felkockázott karalábét a hagymára öntjük, majd megpároljuk. (Én ilyenkor szoktam egy nagyon pici vizet - kb. egy feles - aláönteni, mert az olíva nekem szeret leégni.)
Mikor már majdnem készre párolódott (kb. fél óra, mennyiségfüggő), akkor rászórjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük.
Pár perc pirítás után felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
Ízlés szerint szórunk rá sót és ételízesítő, majd egy forrás után hozzákeverjük a tejfölt.
Ha kell, még sózzuk, majd beletesszük az apróra szelt petrezselymet.