Magyar Nagydíj - PM: Forma-1-rendezés helyett az ország problémáit kellene megoldani

A gyermekéhezés felszámolására, valamint az egészségügy, az oktatás és a közszféra fejlesztésére fordítaná a Párbeszéd Magyarországért (PM) azt a 145 milliárd forintot, amit a kormány a következő tíz évben a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának megrendezésére kíván költeni.

 


Barabás Richárd, a párt szakszóvivője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: bár a kormány azt hangoztatja, hogy ez a befektetés bőségesen megtérül, a különböző kormánytagok más-más összegekről beszélnek, a megtérülést alátámasztó hatástanulmányokat pedig nem hozzák nyilvánosságra. Így azt kell feltételeznünk, hogy ezek nem is léteznek, és nem is olyan nagy a várható haszon - tette hozzá.
  
A PM kezdeményezi a költségvetés módosítását: a 145 milliárdos keret 50 milliárd forintos tételéből felszámolnák a gyermekéhezést az országban, 90-95 milliárd forintból pedig időarányosan emelnék a közszférában dolgozók fizetését úgy, hogy senki ne kereshessen kevesebbet, mint a 90-92 ezer forintos létminimum - közölte Barabás Richárd.