Új Audi crosoover: ősszel jön az elektromos Q6



Az Audi modellpalettája konkurensei kínálatához hasonlóan hihetetlen tempóban bővül, olyannyira, hogy az ősszel esedékes frankfurti seregszemlén egy újabb crossover érkezése kavarja fel az állóvizet a négykarikások standján. 

Noha az ingolstadtiak hivatalosan még nem nyilatkoztak az ügyben, biztos forrásból szivárgott ki az újdonság híre.

Frankfurtban még nem a végleges modell mutatkozik majd be, hanem annak előfutára, tanulmány verziója, azonban annak alapján már nagyjából pontos képet kapunk a közelgő Q6 milyenségét illetően.

A kiszivárgott információk alapján egy stílusos crossoverre kell számítanunk, kupésan alacsony tetővonallal, sportos dőlésű szélvédővel.



A markáns és egyben kifinomult megjelenéshez a masszív hátsó sárvédők és az elegáns kilincs megoldás is hozzátesz, de a méretes könnyűfém felnikről vagy a dinamizmus jegyében született hátsó légterelőről sem feledkezhetünk meg.

A lemezek alatt megbúvó és bevezetni kívánt technikát az Audi hétpecsétes titokként kezelni, azonban a hajtásláncról is felbukkantak már információk.

A tanulmány ezek szerint az MLB Evo platformon nyugszik majd, s egy 90 kWh-s, tehát relatíve nagy hatótávolságot biztosító akkumulátor csomagból gazdálkodhat.

A teljesen elektromos hajtás mintegy 500 lóerőt bocsát a sofőr rendelkezésére, amely mellé 700 Nm-es csúcsnyomaték párosul.

A legfontosabb talán, hogy mindezek mellett 500 km-es hatótávról szól a fáma.

Elérkezett volna a használható, s a belsőégésű motorral szerelt társait teljes mértékben kiváltó elektromos autók kora?

Könnyen lehet…