Csirke gyros tál

Hozzávalók / 4 adag

A húshoz

80 dkg csirkemell filé
3 ek gyros fűszerkeverék
2 ek olívaolaj

A zöldségekhez

1 db fejessaláta
2 közepes db paradicsom
1 közepes db kígyóuborka
2 kis db lilahagyma
10 dkg savanyú káposzta

Az öntethez

2 dl joghurt (natúr)
2 gerezd fokhagyma
5 csepp tabasco szósz (elhagyható)

A burgonyához

50 dkg burgonya
3 dl napraforgó olaj

Elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk. A gyros fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és hűtőbe tesszük.
  2. Közben felaprítjuk a lilahagymát, paradicsomot, uborkát, savanyú káposztát, és leveleire tépjük a salátát.
  3. A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával.
  4. A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük.
  5. A wokot felforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a fűszerolajos húst.
  6. A tálalásnál a salátára halmozzuk a húst, mellé a zöldségeket, a sült krumplit, majd az egészet meglocsoljuk a fokhagymás öntettel. Bátrabbak pár csepp tabasco szósszal is ízesíthetik
forrás: nosalty.hu