A Ferrari minden idők legdurvább sportautóját fogja megépíteni:

Az F1-live.hu már több alkalommal is beszámolhatott a tavaly év végén Abu Dhabiban bemutatkozott Ferrari FXX K névre keresztelt szuper-sportautóról, ami már inkább egy versenygép.


A páratlan hanghatásokkal és leszorító erővel rendelkező olasz csoda a következő években még ennél is durvább lehet. Az FXX és az 599XX modellek korábban már megkaphatták az Evoluzione csomagot, ami valóban hihetetlen vezetési élményt nyújt.

Marc Gené, a Ferrari tesztpilótája az Autocar kérdésére elmondta, szerinte jelenleg az aktuális csomagon már nem tudnak húzni, de nem kétséges, hogy a következő években a helyzet változni fog. A spanyol veterán pilóta úgy véli, az autó életciklusa körülbelül 10 év lehet, ami megmutatja, hogy mennyire megelőzi a korát.

Az azonban nem valószínű, hogy az FXX K Evoluzione verzió több lóerőt ad majd le, mint a standard változat. Gené hangsúlyozta, a hangsúly a hatékonyságon és a teljesítmény-súlyarányon van.

„A súly kritikus ebből a szempontból. A jövőben a súlycsökkentés, a hatékonyság, valamint a kezelhetőség lesz a mérvadó. A kezelhetőséget az elektronikával, az aerodinamikával és a beállításokkal javíthatjuk.”