Magyaros Gombapaprikás

Hozzávalók 2 főre:

- 40 dkg csiperkegomba 
- 10 dkg császárszalonna 
- 5 dkg füstölt száraz kolbász /csípős/ 
- 1 közepes vöröshagyma 
- 1 gerezd fokhagyma 
- 1 púpozott ek csípős pirospaprika 
- 1 db paradicsom 
- 3-4 ek olaj só 
- kevés víz 

Galuskához:

- 20 dkg liszt 
- 1 db tojás 
- víz 
- só 
- 1 ek olaj


Gombapaprikás készítése:
Egy lábosban olajat hevítünk. Az apróra darabolt szalonnát és kolbászt hozzáadjuk. Közben hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát is, és megpároljuk. Elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáöntünk kb. 1 dl vizet. A felszeletelt paradicsomot, a megtisztított, feldarabolt gombát és a fokhagymát hozzáadjuk, sózzuk, jól elkeverjük és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt készre pároljuk.


Galuska készítése:
A lisztet a tojással, a sóval, az olajjal és annyi vízzel simára keverjük, hogy sűrű, de lágy masszát kapjunk. Egy közepes fazékban vizet forralunk. Nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a vízbe. Mikor feljött a víz tetejére, leszűrjük. A galuskát a forró gombapörkölttel azonnal tálaljuk és fogyasztjuk.
forrás: NoSalty.hu | kép: theopapa.hu