- 2 db, kb 1 kg kicsontozott csülök
- 1 kg sertés lapocka
- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- só, bors
- pici majoránna
- pici őrölt kömény
- 1 ek olaj
- 2 tk. fűszerpaprika
Elkészítés:
Ugyanúgy készül, mint a többi pörkölt.
Vegyesen készítettem, a lapocka inkább soványabb, a csülök kicsit zsírosabb ízt ad az ételnek.
Az omlós, remegősen puhára főtt, finoman ragacsos bőrös húst vagy szereted vagy nem… mi szeretjük.
Persze lehet csak csülökből is készíteni.
Az olajon megdinsztelt apróra vágott hagymához hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, egy kanál vízzel felengedjük. Beletesszük a kockákra vágott kétféle húst és kevergetve fehéredésig sütjük.
Most fűszerezzük sóval, borssal, pici őrölt köménnyel, csipet majoránnával.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és fokhagymát.
Ha kell egy kis vizet öntünk alá és fedő alatt, időnként megkeverve készre főzzük.
Mint mindenféle pörköltöt bármilyen főtt tésztával, nokedlivel, főtt burgonyával vagy főzelékkel kínálható.
Lehet paradicsomos savanyú káposztával vagy lecsós cukkinivel tálalni.
forrás: http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/
kép: http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/