Lecsós zúzapörkölt tarhonyával

Hozzávalók / 3 adag

  • 50 dkg zúza
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek lecsó
  • 1 kk bors
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk majoranna
  • 1 mk őrölt kömény
  • olaj vagy kacsazsír
  • személyenként 5 dkg tarhonya

Elkészítés

  1. A zúzát megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Az olajon vagy zsíron megpároljuk a hagymát, rátesszük a zúzát, a préselt fokhagymát, lefedjük, és 15 percig lassú hőfokon fedő alatt pároljuk. Gyönyörű levet ereszt.
  3. Ezután az összes fűszert és 2 kanál lecsót hozzáadjuk, majd néha megkeverve, hogy le ne égjen, kis hőfokon készre főzzük. A levét, ha szükséges pótoljuk, hogy megfelelő sűrűségű szaftja legyen.
  4. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk kicsit, felöntjük kétszeres mennyiségű hideg, sós vízzel, és sűrűn kevergetjük. Mikor elfőtte a vizet, elzárjuk a hőt alatta, és fedő alatt konyharuhával letakarva hagyjuk, hogy "pergőssé" váljon.
  5. A kész tarhonyát a pörkölttel tálaljuk. Mindenképpen kínáljunk hozzá savanyúságot.