Hozzávalók / 3 adag
- 50 dkg zúza
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek lecsó
- só
- 1 kk bors
- 2 kk pirospaprika
- 1 kk majoranna
- 1 mk őrölt kömény
- olaj vagy kacsazsír
- személyenként 5 dkg tarhonya
Elkészítés
- A zúzát megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk.
- Az olajon vagy zsíron megpároljuk a hagymát, rátesszük a zúzát, a préselt fokhagymát, lefedjük, és 15 percig lassú hőfokon fedő alatt pároljuk. Gyönyörű levet ereszt.
- Ezután az összes fűszert és 2 kanál lecsót hozzáadjuk, majd néha megkeverve, hogy le ne égjen, kis hőfokon készre főzzük. A levét, ha szükséges pótoljuk, hogy megfelelő sűrűségű szaftja legyen.
- A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk kicsit, felöntjük kétszeres mennyiségű hideg, sós vízzel, és sűrűn kevergetjük. Mikor elfőtte a vizet, elzárjuk a hőt alatta, és fedő alatt konyharuhával letakarva hagyjuk, hogy "pergőssé" váljon.
- A kész tarhonyát a pörkölttel tálaljuk. Mindenképpen kínáljunk hozzá savanyúságot.
forrás: http://www.nosalty.hu/