- 1 dl cukor
- 4 tojássárgája
- fél dl keserű kakaópor
- 2 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálba (ebben fogunk később fagyasztani) ütjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük.
- Egy lábasba szitáljuk a kakaót, apránként hozzáadjuk a tejet, végül pedig a tejszínt. Tűzre tesszük, és felforraljuk.
- Levesszük a tűzről, beletördeljük a csokit, és olvadásig kevergetjük.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd ha már nem olyan forró, apránként, mindig csak egy keveset beletéve hozzáadjuk a tojássárgás masszához.
- Teljesen kihűtjük, és a fagyasztóba tesszük.
- Fél óra múlva habverővel felverjük, majd visszatesszük fagyni. A fagyasztást-felverést addig folytatjuk (félórás időközökkel), míg a fagyi megfelelő állagúra fagy.
Ha van fagylaltgépünk, természetesen abban is lehet fagyasztani.
forrás/kép: Nosalty.hu